КП "Волиньприродресурс" видобуло тонну бурштину за перший місяць роботи (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КП "Волиньприродресурс" видобуло тонну бурштину за перший місяць роботи (фото)

Фондовий ринок
501
Комунальне підприємство “Волиньприродресурс”, ініціатором створення якого став нардеп від Луцька Ігор Палиця, видобуло тонну бурштину за перший місяць роботи.
Про це виконувач обов’язків директора КП «Волиньприродресурс» Анатолій Капустюк повідомив у коментарі інформаційному агентству «Волинські Новини».
“За місяць роботи ми видобули 1,080 т бурштину. На виставці представлені ексклюзивні екземпляри, виявлені під час розвідувальних робіт. Це каміння має різну фракцію, різного кольору: прозорого, молочного, жовтого і навіть багряно-червоного. До слова, найбільший камінь, який вдалося знайти, важить 823,7 г», – повідомив він.
КП "Волиньприродресурс" видобуло тонну бурштину за перший місяць роботи (фото)
У Волинській обласній раді були виставлені ексклюзивні екземпляри бурштину, які вдалося добути на Маневиччині. У коридорах на стійках розмістили 40 найбільших каменів, які важать від 400 до 800 з гаком грамів. На жаль, зазначив Анатолій Капустюк, не всі фото навіть вдалося розмістити – не вистачило стін, з 300 розмістили сотню.
КП "Волиньприродресурс" видобуло тонну бурштину за перший місяць роботи (фото)
фото Волинські Новини
“Це – результат місячної роботи підприємства. Ми не могли показати все, що вдалося видобути, тому що довелося б заставити всі коридори на всіх поверхах, тому відібрали 40 зразків, які відтепер і до п’ятниці зможе побачити будь-хто. Ми спеціально замовили стійки з підсвічуванням, щоб підкреслити всю красу каменю, тому що сам по собі він непрозорий. До слова, днями у нас була перевірка з Гемцентру Міністерства фінансів (Державний гемологічний центр України проводить експертизу діамантів, дорогоцінних, напівкоштовних і декоративних каменів, проводить їх експертну оцінку – ред.). Фахівці були приємно здивовані і відзначили високу якість нашого каміння», – пояснив Капустюк.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас