Український паспорт посідає 41-е місце в рейтингу паспортів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український паспорт посідає 41-е місце в рейтингу паспортів

Світ
520
Оскільки пандемія коронавірусу тимчасово залишила жителів багатих демократичних країн, серед яких США і Великобританія, без можливості вільно переміщатися по світу, багато з них задумалися над отриманням другого громадянства і переїздом.
Про це свідчать опубліковані дані Індексу паспортів на IV квартал від компанії Henley & Partners.
«Після шести місяців паніки і непевності світові кордони починають відкриватися, і навіть може здатися, що все повертається у звичне русло, але дані Індексу паспортів світу, що базуються на відомостях, наданих Міжнародною асоціацією повітряного транспорту (IATA), говорять про те, що звична ієрархія сили і можливостей паспортів переживає великі зміни», – йдеться в звіті.
Український паспорт посідає 41-е місце в рейтингу паспортів
Наприклад, паспорт США посідав в Індексі 6 місце в січні 2020 року з можливістю безвізового переміщення по 185 країнах світу. Відтоді багато чого змінилося, і тепер з американським паспортом можна в’їхати лише в 75 країн, при цьому найважливіші туристичні та бізнес-напрямки з цього списку виключені.
Водночас громадяни України, як і три місяці тому, можуть відвідувати без візи 129 країн світу. При цьому український паспорт посідає 41-е місце в глобальному рейтингу, піднявшись на 3 позиції, завдяки візовим змінам для інших країн. Однак варто враховувати, що наразі багато країн, в тому числі зі списку «безвізового» Євросоюзу, за фактом закриті для більшості українців. Зараз наші співвітчизники можуть вільно відвідувати лише 52 країни.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас