Росія дає Білорусі перші $500 мільйонів кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія дає Білорусі перші $500 мільйонів кредиту

Світ
422
Рада Євразійського фонду стабілізації та розвитку (ЄФСР), який підконтрольний РФ, схвалила надання Республіці Білорусь кредиту на 500 млн дол. США з власних коштів на термін до 10 років.
Про це у понеділок повідомляється на сайті Мінфіну РФ.
Рішення було прийнято в п’ятницю, 9 жовтня.
Як зазначається, додаткові кошти необхідні Білорусі для фінансування прогнозованого дефіциту консолідованого бюджету. Останнє дозволить, зокрема, запобігти зниженню валових міжнародних резервів нижче цільового рівня Національного банку країни.
«Обмеження, пов’язані з пандемією, негативно позначаються на економічній активності Республіки Білорусь, створюють серйозні ризики: кредит дасть змогу уряду країни забезпечити якісну медичну допомогу, збалансувати бюджетну політику і забезпечити стабільність банківського сектора», – прокоментував міністр фінансів Антон Сілуанов.
Окрім коштів Фонду, Республіка Білорусь отримає кредит на 1 млрд дол. США від Росії. Його буде надано двома траншами: перші 500 млн дол. США – у 2020 році і другі 500 млн дол. США – в 2021 році.
За кредитом передбачено пільговий період – до 5 років. Кошти надаються під плаваючу відсоткову ставку, що визначається як середня прибутковість доларових єврооблігацій РФ на термін 7 років.
Раніше президент РФ В.Путін за підсумками зустрічі з Лукашенком у Сочі 14 вересня пообіцяв, що Росія виділить Білорусі кредит на 1,5 млрд доларів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас