Нова команда "Укроборонпрому" не закуповувала бронеавтомобілі в "Богдан Моторс" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова команда "Укроборонпрому" не закуповувала бронеавтомобілі в "Богдан Моторс"

Казна та Політика
997
У дежконцерні “Укроборонпром” спростовують інформацію про те, що одне з підприємств концерну нещодавно придбало бронетехніку у ПАТ “Автомобільна компанія “Богдан Моторс”.
“Укроборонсервіс” закупив партію бронеавтомобілів майже два роки тому – в січні 2019 року – в рамках державного оборонного замовлення. Контракт був на межі зриву. Втім, завдяки спільним зусиллям “Укроборонпрому”, “Укроборонсервісу” і Міністерства оборони України, зокрема заступника міністра Олександра Миронюка, його вдалося виконати в повному обсязі. Крім того, на бронеавтомобілі, відповідно до побажань замовника, встановили обладнання з буквою О1, успішно провели повторні випробування, а собівартість одного автомобіля вдалося знизити на 5,4млн грн”, – цитує в понеділок директора “Укроборонсервісу” Володимира Вороніна прес-служба “Укроборонпрому”.
Коментуючи інформацію, що з’явилася в ЗМІ, що одне з підприємств “Укроборонпрому” нещодавно “придбало бронетехніку в компанії Олега Гладковського”, в прес-службі відзначили, що вона “є неточною”.
“Договір на закупівлю шести броньованих машин між ДП “Укроборонсервіс” (дочірнє підприємство ДК “Укрспецекспорт”, що входить до складу Укроборонпрому) і ДочП “Автоскладальний завод №2” ПАТ “Автомобільна компанія “Богдан Моторс” був укладений ще в січні 2019 року, тобто попереднім керівництвом “Укроборонсервісу”. Сама закупівля відбулася поза системою “Прозорро”, а підписаний контракт містив тільки орієнтовну вартість автомобілів”, – йдеться в повідомленні.
У прес-службі зазначають, що в 2020 році “Укроборонсервіс” реанімував і виконав зазначений контракт. За умовами договору, після поставки товару, сторони погоджують остаточну вартість продукції – на підставі розрахунково-калькуляційних матеріалів про фактичні витрати.
За результатами виконання зазначеного контракту вартість машин виявилася нижчою, ніж очікувана. 30 вересня цього року сторони уклали додаткову угоду, зафіксували фактичну вартість однієї броньованої машини. “Таким чином, сторони діяли в рамках раніше укладеного договору”, – йдеться в інформації.
“Тобто, Укроборонсервіс не повинен був розміщувати звіт про додатково укладену угоду до договору 2019 року в системі “Прозорро” і зробив це виключно з міркувань прозорості та підзвітності. Таким чином, нова команда “Укроборонпрому” не закуповувала бронетранспортери у “компанії Гладковського”, а лише виконала контрактні зобов’язання підприємства перед замовником – Міністерством оборони України, і вимоги законодавства про закупівлі”, – пояснили у “Укроборонпромі”.
При цьому, додали в прес-службі, “Укроборонсервіс” виготовив машини, вартість яких виявилася дешевшою від очікуваної вартості за контрактом, укладеним попереднім керівництвом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас