Найшвидший в світі електрод компанії Nawa втричі збільшить щільність енергії літієвих батарей (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найшвидший в світі електрод компанії Nawa втричі збільшить щільність енергії літієвих батарей (відео)

Технології&Авто
1091
Французька компанія Nawa почала виробництво нового електрода, який радикально посилить продуктивність існуючих і майбутніх літієвих батарей. Це дозволить в три рази збільшити щільність енергії і в десять разів потужність. Також це дозволить набагато прискорити час зарядки і продовжити термін служби батареї в п’ять разів.
Компанія Nawa Technologies відома як виробник суперконденсаторів і вже заявляла, що ті самі електроди, які використовуються в цих пристроях, вона збирається адаптувати для нинішніх літій-іонних батарей, щоб значно збільшити їх продуктивність, повідомляє New Atlas.
Головна інновація компанії полягає у влаштуванні електрода і русі іонів в активному матеріалі електрода. Сучасні електроди з активованого вугілля зроблені з суміші порошку, добавок і сполучної речовини. Там, де використовуються вуглецеві нанотрубки, вони набувають форми спагетті. Від цього іони рухаються хаотично, їх шлях до струменевого колектора часто виявляється заблокований.
Вертикально розташовані вуглецеві нанотрубки Nawa в анодах або катодах більше схожі на щітку для волосся з сотнею мільярдів прямих відростків на кожному квадратному сантиметрі поверхні. Кожен з них покритий активним матеріалом.
В результаті відбувається істотне скорочення довжини пробігу іонів, оскільки кожна частка літію більш-менш безпосередньо з’єднується з нанотрубками. Відстань, яку повинні пройти іони через літієвий матеріал, – всього кілька нанометрів, а не кілька мікрометрів, як у звичайному електроді.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас