Наглядову раду "Нафтогазу" полишає іноземець: "Наростає саботаж з боку корумпованих сил" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наглядову раду "Нафтогазу" полишає іноземець: "Наростає саботаж з боку корумпованих сил"

Фондовий ринок
1801
Американський бізнесмен Амос Хохштайн припиняє повноваження незалежного директора в наглядовій раді НАК “Нафтогаз України”.
Про це повідомляє прес-служба НАК.
Однією з причин такого рішення Хохштайн назвав посилення протидії процесам реформування ринку газу і трансформації “Нафтогазу” в незалежну ефективну компанію.
“Він також закликав уряд України продовжити курс на забезпечення незалежності наглядових рад як запобіжника від повернення корупційних схем минулого”, – йдеться в повідомленні.
У колонці для видання KyivPost американець написав, що “Нафтогазу” загрожує саботаж, що наростає з боку корумпованих сил”. Він заявив, що керівництво “Нафтогазу” зустрічало опір на кожному етапі трансформації компанії.
“Компанія була змушена витрачати нескінченну кількість часу на боротьбу з політичним тиском і спробами олігархів збагатитися за рахунок сумнівних угод”, – пише Хохштайн.
Хохштайн вважає, що спроби саботажу посилилися останнім часом, оскільки міжнародне співтовариство відчувало втому від України, а адміністрація Дональда Трампа більше не займалася антикорупційним порядком денним. За його словами, найбільш яскраво і кричущим чином це проявилося, коли уряд України нещодавно погодив і затвердив меморандум про взаєморозуміння з компанією Louisiana Natural Gas, яку Хохштайн вважає сумнівною.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас