Міжбанк: вихідний в США знизить активність ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: вихідний в США знизить активність ринку

Валюта
542
Понеділок на валютному ринку України пройде без особливих обсягів операцій, хоча особливого спокою ми все ж обіцяти не можемо. Але про це нижче.
За нашими прогнозами статистика торгів 12 жовтня становитиме до $100-120 млн при здійсненні до 350-420 угод. Виною всьому – вихідний в США. Американці відзначають День Колумба і всі розрахунки по долару пройдуть на умовах поставки ТОМ. Тобто – розрахунки в гривні сьогодні, поставка долара – завтра. Це не популярний формат операцій для нашого міжбанку і основна частина клієнтів або вже закрила свої угоди ще в п’ятницю (що до речі, і підтягнуло котирування долара вгору до кінця сесії 9 жовтня), або – перенесе ці угоди вже відразу на завтра. Тому 12-го числа в основному клієнти будуть працювати з євро і з рублем, з якими сьогодні всі операції проходять в звичайному форматі розрахунків “день в день”.
З огляду на те, що долар, як і раніше, займає основне місце в розрахунках на нашому міжбанку – відсутність роботи по ньому в звичайному режимі дуже сильно знизить загальні обсяги статистики. Але саме малооб’ємний і досить млявий ринок дозволить окремим гравцям постаратися “поганяти” курс долара протягом дня на дрібних сумах. Нацбанку в цьому випадку немає сенсу особливо втручатися в перебіг подій, бо основна частина клієнтів банків сьогодні не особливо “постраждає” від таких ситуативних розгойдувань курсу і тому у спекулянтів є відмінний шанс пограти з курсом в тих межах, які їм дозволить фактичний попит на валюту. І вони постараються цим скористатися.
Крім фактора розрахунків по долару на ТОМі – сьогодні на наш міжбанк ще вплине:
1) активна робота клієнтів по євро і рублю;
2) наближення вже українського вихідного – Дня захисника України (середа);
3) настання незабаром днів бюджетних проплат.
Клієнти будуть намагатися в понеділок оперативно закрити свої угоди в євровалюті і рублі, щоб завтра вже перед нашими святами – зосередитися на своїх розрахунках у доларі.
Ми навряд чи сьогодні побачимо регулятор на ринку з інтервенціями по долару, позаяк обсягів пропозиції цієї валюти на торгах буде небагато, а розрахунки ТОМом по долару Нацбанк теж вже дуже-то і не приваблюють.
Готівковий ринок продовжить повністю орієнтуватися на ситуацію на міжбанку по євро і рублю, але не буде сильно реагувати на можливі зміни на торгах по долару. При курсоутворенні по американській валюті він буде жити “своїм життям”, орієнтуючись на реальний попит і пропозицію з боку громадян і рівень конкуренції в своєму регіоні.
  • Курси міжбанку за прогнозом на 12 жовтня будуть в межах: *долар – коридор 28,15 – 28,40 гривень, євро – коридор 33,18 – 33,58 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 28,23 / 28,25
євро – 33,34 / 33,35
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас