Як захистити акаунти на Facebook та Instagram від зламу шахраями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як захистити акаунти на Facebook та Instagram від зламу шахраями

Кредит&Депозит
79
Як захистити акаунти на Facebook та Instagram від зламу шахраями
Використання соціальних мереж є невід’ємною частиною життя кожної сучасної людини: майже 80% всього спілкування друзів відбувається у месенжерах та соціальних мережах.
Сьогодні набуває поширення такий вид кібершахрайства, як злам акаунтів у соціальних мережах. Зловмисники відправляють від імені власника акаунта повідомлення про допомогу з проханням терміново перерахувати кошти, зазвичай вони посилаються на необхідність операції, хворобу, ДТП тощо.
Будьте уважними, при отриманні таких повідомлень. Зв’яжіться з відправником особисто і впевніться у правдивості ситуації. Доречі, якщо близький телефонує і розповідає, що потрапив у складну ситуацію – це теж привід самостійно йому зателефонувати. Шахрай може “перехопити” чийсь номер і у такому випадку ви побачите на екрані мобільний близької людини. Коли будете телефонувати, оберіть номер у телефонній книзі, а не зі списку вхідних. У такому разі ви точно зателефонуєте близьким, а не аферисту.
Радимо вам такі заходи безпеки для попередження зламу акаунтів:
  • Використовуйте складні паролі з різних символів;
  • Активуйте функцію двоетапної перевірки або налаштуйте двофакторну аутентифікацію;
  • Завжди використовуйте антивірус;
  • Перевіряйте рівень захищеності свого акаунта;
  • Не переходьте за посиланнями із сумнівними коментарями та заохоченнями, навіть від ваших друзів;
  • Уважно вибирайте групи та підписки в соціальних мережах;
  • Якщо платіжна картка прив’язана до номера телефону, який знають знайомі та який опублікований на ваших сторінках у соцмережах (і ви не хочете нічого міняти) – зверніться до мобільного оператора з паспортом і попросіть ідентифікувати вас тільки при наявності цього документа.
У разі, якщо сторінку зламали необхідно звернутися до підтримки Facebook та Instagram відповідно. Вони проведуть додаткову ідентифікацію та допоможуть відновити сторінку. Також повідомте близьких та друзів про злам вашого акаунта.
Бережіть свої акаунти та свої кошти!
За матеріалами:
Таскомбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас