Електромобіль Polestar 2 переслідують невдачі - всі 2200 проданих екземплярів відкликали через баг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електромобіль Polestar 2 переслідують невдачі - всі 2200 проданих екземплярів відкликали через баг

Технології&Авто
713
Підхід шведських автомобілебудівників до проектування, якості й безпеки своєї продукції завжди був на високому рівні, однак з електромобілем Polestar 2 щось пішло явно не так.
Останні кілька тижнів власники електромобіля повідомляли в соціальних мережах про раптове відключення енергії через програмну помилку, причому як при спробі завести Polestar 2, так і під час руху, що набагато небезпечніше. Проблема не була б критичною для масового автомобіля, однак з урахуванням того, що компанія встигла продати всього 2200 екземплярів моделі, навіть кілька десятків випадків виглядає серйозною. В результаті виробник вирішив не випробовувати долю і відкликав всі продані наразі електромобілі Polestar 2 для виправлення проблеми в сервісних центрах.
Електромобіль Polestar 2 переслідують невдачі – всі 2200 проданих примірників відкликали через баг, а запас ходу за EPA виявився на 70 км нижчим від очікуваного.
Після цього репутація моделі, якій пророкували роль головного конкурента електромобілю Tesla Model 3, виявилася неабияк підмоченою. Однак через пару днів у Polestar 2 з’явилася ще одна проблема – реальний запас ходу. Зазвичай виробники електромобілів дуже трепетно ​​ставляться саме до цього показника і озвучують публіці занижене значення, щоб після офіційного тестування в рамках вимірювальних тестів показати, що їхнє творіння перевершує оцінку виробника.
Спершку компанія Polestar озвучувала для ринку США запас ходу своєї «двійки» з батареєю на 78 кВтг на рівні 275 миль (443 км) за вимірювальним циклом EPA, традиційним для цієї країни. Тим самим Polestar 2 націлювався на конкуренцію з Tesla Model 3, яка в стандартній версії (Standard Range Plus) видає «всього» 250 миль (402 км) запасу ходу, а в більш дорогий Long Range – 322 милі (518 км).
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас