Nissan планує випустити понад 20 моделей автономних авто до 2023 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nissan планує випустити понад 20 моделей автономних авто до 2023 року

Технології&Авто
370
Японський автовиробник Nissan Motor оснастить всі свої майбутні автомобілі основними функціями автоматизованого кермування і планує випустити понад 20 таких моделей до 2023 року.
Як повідомляє Nikkei Asia Review, автовиробник запланував продати 1,5 млн безпілотних авто до 2023. Країни і регіони, які не мають необхідної дорожньої інфраструктури, будуть виключені з планів.
Nissan представив свою технологію ProPilot 1 для деяких моделей ще у 2016 році. Вона дозволяє автомобілям автоматично прямувати за транспортним засобом на шосе, що рухається попереду.
Восени минулого року Nissan представив свій новий позашляховик Skyline, оснащений оновленою технологією ProPilot 2.0. Вона пропонує першу у світі систему допомоги водієві, яка поєднує в собі навігацію по шосе з можливостями автономного кермування.
Поряд з новою системою допомоги водієві Nissan також розробляє технологію обробки зображень за допомогою ізраїльського стартапу Mobileye. Технологія розпізнає положення транспортного засобу, а також розташування найближчих автомобілів.
В автопромі технології автономного кермування поділяються на п’ять рівнів, при цьому технологія Nissan ProPilot відповідає першому і другому рівням автономності. На цих рівнях водій транспортного засобу, як і раніше, є основним його оператором.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас