Понад чверть населення України перебуває за межею бідності - Денісова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад чверть населення України перебуває за межею бідності - Денісова

Особисті фінанси
637
Результати моніторингу свідчать, що понад чверть всього населення України перебуває за межею бідності.
Про це уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила на Соціальному форумі Ради ООН з прав людини, який щорічно проводиться в Женеві, інформує пресслужба омбудсмана.
Вона повідомила, що прожитковий мінімум в Україні становить близько 75 доларів на одну людину на місяць. Мінімальна зарплата в країні – 176 доларів.
«Попри збільшення рівня оплати праці, в Україні спостерігається таке явище як бідність працюючих. За оцінками експертів, кожному третьому працюючому не вистачає заробітної плати на задоволення необхідних життєвих потреб, а кожен другий працездатний працює на умовах вторинної зайнятості», – зауважила омбудсман.
За її словами, в Україні на 24% зросла заборгованість з виплати зарплат, нині борг становить 200 млн доларів.
Крім того, Денісова наголосила, що незмінно високим залишається рівень бідності серед осіб пенсійного віку. Пенсію в розмірі нижче або на рівні межі монетарної бідності отримують близько 80% українських пенсіонерів.
«Через збройний конфлікт на сході України понад 1,5 мільйона українських громадян з метою збереження життя змушені були покинути рідні домівки. Особливої уваги потребує питання забезпечення їх житлом», – зазначила омбудсман.
За словами Денісової, проблема бідності посилилася в умовах пандемії COVID-19 зростанням рівня зубожіння та безробіття, відсутністю належного соціального забезпечення осіб з інвалідністю та малозабезпечених громадян, обмеженням доступу до дистанційного онлайн-навчання більшості дітей з малозабезпечених сімей.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні наприкінці 2020 року в категорії бідних опиниться 45% населення.
  • За повідомленням Світового банку, через пандемію коронавірусу від 70 до 100 мільйонів людей, можливо, потрапили за межу бідності.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас