50 найбагатших американців мають стільки ж грошей, як і 165 млн найбідніших людей країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

50 найбагатших американців мають стільки ж грошей, як і 165 млн найбідніших людей країни

Світ
785
50 найбагатших американців зараз володіють майже таким же багатством, як половина населення США.
Як повідомляє Bloomberg, пандемія коронавірусу посилила нерівність в США. Нові дані Федрезерву (ФРС) США за І півріччя 2020 року свідчать про різкий розрив у статках за расою, віком і класом. У той час як 1% найбагатших американців мають сукупний власний капітал в розмірі $34,2 трлн, на частку найбідніших 50% населення, а це близько 165 млн людей, припадає лише $2,08 трлн.
Статки 50 найбагатших людей країни, згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, становить майже $2 трлн, що на $339 млрд більше, ніж на початок 2020 року.
Однією з ключових причин нерівності в рівні добробуту полягає в тому, що переважна більшість американців не отримують вигоди від зростання цін на акції. Згідно з даними ФРС, найбагатший 1% населення США володіє більш ніж 50% акцій корпорацій і паїв пайових інвестиційних фондів. Наступні 9% найбагатших володіють більш ніж третиною позицій в капіталі – це означає, що 10% найбагатших американців володіють більше 88% акцій.
Дані ФРС також показують, що покоління «міленіалів», що народилося між 1981 і 1996 роками, контролює всього 4,6% багатства США, хоча вони є найбільшою групою представників робочої сили країни.
Як і в країні в цілому, багатство молодих американців зосереджено в руках лише декількох людей. Три «міленіали» – співзасновники Facebook Марк Цукерберг і Дастін Московіц, а також спадкоємець Walmart Лукас Уолтон – особисто контролюють один з кожних $40, що належать їх поколінню.
«Пандемія ще більше збільшує розрив в багатстві і економічній мобільності», – сказав голова ФРС Джером Пауелл, попередивши, що відновлення країни буде слабшати без додаткової державної допомоги.
«Тривалий період невиправдано повільного прогресу може продовжувати посилювати існуючі диспропорції в нашій економіці», – додав він.
«Бебі-бумери» володіють більшою частиною багатства США – $59,6 трлн, що вдвічі перевищує суму у $28,5 трлн «покоління X» і більш ніж удесятеро разів перевищує $5,2 трлн у «міленіалів».
Дані ФРС показують, що представники «покоління X», що народилися між 1965 і 1980 роками, в останні роки домоглися певного прогресу в нарощуванні багатства, подвоївши свій сукупний капітал з середини 2016 року.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас