"Історичний момент": Україна і Британія підписали стратегічну угоду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Історичний момент": Україна і Британія підписали стратегічну угоду

Казна та Політика
858
Україна та Велика Британія в четвер, 8 жовтня, підписали Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство, яка замінить Угоду про асоціацію у торгівлі з Британією після Brexit. Підписи під документом поставили Президент Володимир Зеленський з боку України та прем’єр-міністр Борис Джонсон з боку Британії. 
Про підписання, яке відбулося в рамках візиту президента Зеленського до Лондона, оголосив глава МЗС Дмитро Кулеба.
“Історичний момент: підписали угоду. Як сказав прем’єр-міністр Борис Джонсон, це означає більше торгівлі, більше безпеки, більше взаємодії між Україною та Великою Британією. Два фланги Європи — західний і східний — стали ще ближчими”, – написав міністр у своєму Twitter.
Крім того, Велика Британія постачатиме до України сучасні зразки військової техніки та новітнє високоточне озброєння, а також налагодить виробництво окремих видів військової продукції в Україні й допоможе з будівництвом об’єктів базування ВМС України. Це стало результатом підписаного 7 жовтня меморандуму про наміри між Міністерством оборони України і Міністерством оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії про співробітництво з розвитку та підвищення спроможностей Військово-Морських сил Збройних сил України. Документ від імені України підписав міністр оборони Андрій Таран.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас