НСЗУ виплатила медзакладам за лікування пацієнтів з CОVID-19 та підозрою на нього понад 4,8 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НСЗУ виплатила медзакладам за лікування пацієнтів з CОVID-19 та підозрою на нього понад 4,8 млрд грн

Казна та Політика
167
Національна служба здоров’я України виплатила медзакладам за лікування пацієнтів з CОVID-19 та з підозрою на нього понад 4,8 млрд грн.
Про це повідомляє Урядовий портал.
“Станом на сьогодні НСЗУ законтрактувала для надання допомоги пацієнтам з COVID-19 та з підозрою на нього 25 центрів екстреної медичної допомоги, 339 медзакладів для надання пацієнтам допомоги в стаціонарних умовах та 940 медзакладів, в яких утворено мобільні бригади, що виїжджають до людей з підозрою на COVID-19. НСЗУ виплатила 4,87 млрд грн за надання медичними закладами допомоги пацієнтам з COVID-19 та з підозрою на нього”, – йдеться в повідомленні.
Також виплати від НСЗУ отримали 152 медзаклади, які надавали стаціонарну допомогу пацієнтам з COVID-19 у квітні, але не входили в перелік лікарень, визначених для госпіталізації.
Повідомляється, що тариф, за яким НСЗУ оплачує послуги медзакладів за надання допомоги хворим на COVID-19 чи з підозрою на нього, включає доплати медикам, які безпосередньо працюють з такими пацієнтами, у розмірі до 300% до заробітної плати.
Наголошується, що за здійснення цих доплат лікарям та медпрацівникам закладу несе відповідальність головний лікар закладу.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас