Американський інвестор прогнозує «страшну кризу» в 2021 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський інвестор прогнозує «страшну кризу» в 2021 році

Фондовий ринок
9484
Американський інвестор, власник Rogers Holdings Джим Роджерс передбачив «найстрашніший» ведмежий ринок в 2021 році.
Про це він заявив під час прямого телемосту, організованого RBC Talks.
Фіскальні та монетарні стимули, які вводить влада по всьому світу в розрахунку згладити вплив коронавірусу на економіку, в майбутньому позначаться світових ринках.
«У США через місяць будуть вибори – і тому американський уряд друкує гроші і викидає їх на ринок, як божевільний. Те ж саме відбувається і в інших країнах, і в Японії, і в Європі, в Великобританії. Саме тому я припускаю, що наступного року буде страшна криза, буде страшний ведмежий ринок», – заявив Роджерс.
Інвестор зазначив, що в США вже давно не було затяжного падіння ринків – в останній раз таке спостерігалося в 2008-2009 роках. Роджерс підкреслив, що він чекає цього через «друкування» гігантських обсягів грошей по всьому світу.
«Це буде такий ведмежий ринок, який я раніше ніколи в житті не бачив. Тому якихось великих очікувань саме від ринку у мене немає. Швидше, вони песимістичні», – уклав Роджерс.
Інвестор також розкритикував роботу ФРС США під час кризи, заявивши, що влада робить «масу безглуздих речей, які призведуть тільки до погіршення ситуації в майбутньому».
«Якщо ви питаєте мій рецепт у боротьбі з кризою, то потрібно просто закрити Федрезерв, а главі ФРС Джерому Пауеллу піти у відставку. Враховуючи всі ті жахливі наслідки, які ми очікуємо від дій багатьох урядів, то в цьому сенсі Китай і Росія зробили менше помилок, ніж це зробила влада США, Великобританії, Японії. Бюрократів турбує тільки їхня робота і збереження своєї посади, їх зовсім не турбує доля людей. У них немає жодного уявлення про реальне життя», – сказав Роджерс.
Він зазначив, що в історії США було три Центральні банки, і перші два закрилися, оскільки наробили дуже багато помилок. Роджерс сказав, що рано чи пізно закриється і цей ЦБ, маючи на увазі Федрезерв, «тому що він робить таку кількість помилок, яку неможливо собі уявити в нормальному стані».
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас