Міжбанк: середа стане "моментом істини" щодо курсового тренда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: середа стане "моментом істини" щодо курсового тренда

Валюта
1148
Цієї середи події на міжбанку продовжать тримати в напрузі всіх учасників валютного ринку. Негативна новина про конфлікт в керівництві НБУ, а також активне продовження цієї перепалки всіх сторін в соцмережах, тим не менш, поки що не позначилося безпосередньо на котируваннях. Хоча нервозності і додало. Вчора на цьому тлі спекулянти сподівалися активно розігріти ринок, але наразі цього не сталося. Більше того – гривня навіть зміцнилася 28,42/28,435 до 28,34/28,37. До подій в керівництві регулятора частина клієнтів і банків очікували корекції курсу долара після його відносно стабільного періоду зростання. Але тепер все залежить від того, що відбудеться найближчим часом, і реакції на це як великих місцевих інвесторів і гравців, так і нерезидентів – як вже власників українських облігацій, так і потенційних покупців наступних їх випусків.
Якщо сьогодні нові спроби “качнути” курс вгору у продавців і спекулянтів не увінчаються успіхом – можна говорити про те, що конфлікт в Нацбанку практично не мав наслідків для валютного ринку.
Якщо ж котирування все ж таки підуть вгору як за рахунок купівель валюти нерезидентами, так і за рахунок спекулятивного розігріву – можна буде говорити про те, що і далі буде спостерігатися процес знецінення гривні з метою в 28,50 – 28,60 до середини жовтня. Тому психологічно для всіх учасників ринку ця середа стає таким собі “моментом істини” в частині подальшого тренду з курсу.
Крім цього, міжбанк традиційно залежатиме від дій і завдань найбільших гравців, а також від поведінки нерезидентів і Нацбанку з його виходами/невиходами на торги з інтервенціями.
Частково на поведінку ресурсного і валютного ринку вплинуть і досить хороші результати аукціону Мінфіну з розміщення ОВДП. Чиновники продали облігацій на загальну суму 7,245 млрд гривень, у тому числі і на $135,3 млн. Сьогодні день розрахунків за ці папери, і певний дефіцит гривні спрацює на користь нацвалюти.
За нашими прогнозами, обсяги торгів у середу будуть перебувати в межах $130-190 млн при здійсненні до 440-530 угод.
Новина про скорочення резервів НБУ до $26,5 млрд за рахунок погашень зовнішніх боргів України у вересні була очікувана учасниками ринку і закладена в їхні розрахунки, тому вже особливо не вплине на ситуацію в найближчі дні.
Власники обмінок продовжать орієнтуватися на ситуацію на міжбанку, зберігаючи спред між купівлею/продажем по євро в межах 20-25 копійок на євро, а по долару – до 15-20 копійок.
Курси міжбанку за прогнозом на 7 жовтня будуть в межах: долар – коридор 28,30 – 28,50 гривень, євро – коридор 33,13 – 33,60 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 28,33 / 28,35
Євро – 33,37 / 33,40
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас