ФГВФО виплатив вкладникам «Аркади» уже понад 70 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО виплатив вкладникам «Аркади» уже понад 70 млн грн

Особисті фінанси
273
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжує виплачувати кошти вкладникам АТ АКБ «АРКАДА» за договорами банківського вкладу незалежно від дати їх закінчення та за договорами банківського рахунку у межах гарантованої суми 200 тис. грн. Станом на 7 жовтня 2020 року загальна сума коштів, отриманих вкладниками цього банку, перевищила 70 млн грн.
Про це повідомили у ФГВФО.
Як отримати відшкодування: для отримання коштів вкладники можуть звернутися з паспортом або іншим документом, що посвідчує особу, та ідентифікаційним номером до будь-якого із банків-агентів Фонду: АТ «КРЕДОБАНК», АТ «ПРАВЕКС БАНК», ПАТ «АЛЬФА-БАНК», АБ «УКРГАЗБАНК», ПАТ «ПУМБ», АТ «ТАСКОМБАНК», ПАТ «ІДЕЯ БАНК», АБ «ПІВДЕННИЙ», АТ КБ «ПРИВАТБАНК», ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» або АТ «ОЩАДБАНК».
Виплата коштів здійснюється відповідно до загального реєстру – переліку вкладників банку «Аркада», які мають право на відшкодування за вкладами до 200 тис. грн. Згідно з ним Фонд має виплатити власникам 4,6 тис. рахунків кошти на загальну суму близько 257 млн грн.
Вимоги вкладників понад гарантовану суму та інших кредиторів «Аркада» приймаються з 1 до 30 жовтня цього року включно за адресою: вул. Ольгинська, 3, м. Київ, 01001. Для цього на вказану адресу необхідно направити письмову заяву кредитора, зразок якої розміщений на сайті Фонду в розділі «Кредиторам». Також подати свої кредиторські вимоги можна безпосередньо в банку.

Довідка Finance.ua:

  • 25 серпня Національний банку України визнав банк “Аркада” неплатоспроможним.
  • За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, наразі відкрито кримінальне провадження у відношенні зібраних через фонди банку “Аркада” 9 млрд грн.
  • 11 вересня ФГВФО почав виплати вкладникам визнаного неплатоспроможним банку “Аркада”.
  • 25 вересня НБУ оголосив про ліквідацію банку “Аркада”.
  • Ліквідація збанкрутілого банку “Аркада” триватиме три роки.
  • З 29 вересня 2020 року ФФГВФО почав здійснювати відшкодування коштів вкладникам банку «Аркада» за договорами банківського вкладу незалежно від дати їх закінчення та за договорами банківського рахунку в межах 200 тисяч гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас