ЄІБ виділяє 30 млн євро кредиту на модернізацію логістичної мережі Укрпошти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄІБ виділяє 30 млн євро кредиту на модернізацію логістичної мережі Укрпошти

Фондовий ринок
211
Україна проведе модернізацію та цифровізацію Укрпошти: у рамках масштабного оновлення логістичної мережі національного поштового оператора банк ЄС виділяє кредит у розмірі 30 млн євро на створення трьох сортувальних центрів, 20 депо та відповідну ІТ-інфраструктуру.
Інвестиції дозволять покращити рівень послуг та скоротити час доставки, особливо для міжнародних та внутрішніх посилок, листів та документів.
Деталі. Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та АТ «Укрпошта», національний оператор поштового зв’язку України, підписали угоду про залучення кредиту у розмірі 30 мільйонів євро для продовження модернізації та цифровізації поштових послуг країни. Кредитна угода, підписана під час 22-го саміту Україна-ЄС, дозволить Укрпошті розпочати масштабну модернізацію логістичної мережі за допомогою розбудови трьох нових сортувальних центрів, 20-ти поштових депо та ІТ-інфраструктури.
Завдяки кредиту від банку ЄС, Укрпошта розробить та запровадить нову надсучасну логістичну мережу для обробки посилок, скоротить терміни доставки та покращить загальну якість поштових послуг для мільйонів українців.
Що зміниться. Як зазначива генеральний директор АТ «Укрпошта» Ігор Смілянський, усього у рамках стратегії оновлення логістичної мережі планують залучити приблизно 100 мільйонів євро для будівництва 8 сортувальних хабів та 62 регіональних депо:
  • нові логістичні центри будуть повністю автоматизовані та винесені за місто, що суттєво пришвидшить доставку відправлень та покращить сполучення та екологію у містах;
  • пропускна здатність зросте в 3-4 рази порівняно з тим, що є зараз. Ми також передбачимо окремі складські приміщення для інтернет-магазинів;
  • таким чином, зроблені ввечері замовлення без зайвої логістики потраплятимуть на сортувальну лінію і вже вранці будуть на відділеннях адресатів.
ЄІБ також надав Укрпошті пакет технічної допомоги та підтримку у розробці інвестиційної програми, що є ключовою складовою для забезпечення фінансування від ЄІБ. Технічна допомога включала аналіз ринку, розробку бізнес-плану та інвестиційних потреб для нової логістичної мережі.

Довідка Finance.ua:

  • Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) – це банк Європейського Союзу та інституція довгострокового кредитування. Це також єдиний банк, чиїм власником є держави-члени Євросоюзу, і який представляє інтереси цих держав. ЄІБ тісно співпрацює з інституціями ЄС задля впровадження політик Європейського Союзу.
  • Як найбільший за обсягом багатосторонній позичальник та кредитор ЄІБ забезпечує фінансування та надає експертизу для надійних та стабільних інвестиційних проєктів, які сприяють досягненню політичних цілей ЄС. Понад 90% діяльності ЄІБ відбувається в Європі. Проте банк також допомагає у реалізації зовнішньої політики та політики розвитку Євросоюзу.
  • АТ «Укрпошта» – єдиний національний оператор поштового зв’язку України. Укрпошта – це найбільша мережа: понад 11 000 відділень забезпечують покриття у 100% населених пунктів України. Засновником і акціонером АТ «Укрпошта» є держава в особі Міністерства інфраструктури України. Логістична мережа Укрпошти наразі складається з 32 сортувальних центрів, які зосереджені в центрі міст біля залізничних вокзалів, та 53 регіональних ДЕПО.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас