Електрична BMW з Китаю: почалося виробництво кросовера iX3 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електрична BMW з Китаю: почалося виробництво кросовера iX3

Технології&Авто
909
Компанія BMW оголосила про початок серійного виробництва в Китаї електричного кросовера BMW iX3 – свого першого електрокара, побудованого на платформі BMW eDrive п’ятого покоління, що дозволяє забезпечити великий запас ходу.
BMW iX3 також є першим повністю електричним автомобілем баварської компанії, що надійшов у масове виробництво після виходу електрокара i3 в 2013 році.
Випуск BMW iX3 здійснюється BMW Brilliance Automotive (BBA), спільним підприємством BMW і китайської компанії Brilliance China Automotive Holdings на заводі Dadong в Шеньяні, де наразі здійснюється складання компактного кросовера BMW X3 з двигуном внутрішнього згоряння.
Електрична BMW з Китаю: почалося виробництво кросовера iX3
BMW планує продавати вироблений в Китаї електрокар не тільки на місцевому ринку, але і в інших країнах, що робить не так вже й багато автовиробників. У їх числі Polestar, спільний бренд Volvo Car Group і її материнської компанії Geely.
«Сьогодні ми починаємо виробництво BMW iX3, першої повністю електричної моделі нашого основного бренду BMW. Завдяки виробничій системі, орієнтованій на високу якість, ми можемо поставляти те, що клієнти по всьому світу вимагають від автомобілів преміум-класу», – зазначив Франц Декер (Franz Decker), глава підрозділу технологій і виробництва BBA.
У прес-релізі, що вийшов цього літа, BMW повідомила, що BMW iX3 з акумулятором ємністю 80 кВт·год має запас ходу до 460 км відповідно до стандарту WLTP. Реальна дальність пробігу на одному заряді, як стверджує ресурс Electrek, буде трохи меншою – близько 360 км.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас