Середньостатистичний "вік" бізнесу в Україні дорівнює 8,4 року - дослідження СУП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Середньостатистичний "вік" бізнесу в Україні дорівнює 8,4 року - дослідження СУП

Фондовий ринок
352
Середньостатистичний підприємець-чоловік 31-45 років, який займається торгівлею і володіє одним-двома бізнесами, середній “вік” компанії – 8,4 року.
Про це свідчить дослідження “Портрет українського підприємця”, проведеного Спілкою українських підприємців (СУП) спільно з UMG за підтримки Cipe.
“Середній вік українських компаній – трохи більший за вісім років. Найбільші страхи підприємців – фінансові зобов’язання та економічна криза”, – повідомила виконавчий директор СУП Катерина Глазкова, представляючи результати дослідження в Києві.
За її словами, в дослідженні взяли участь 2 тис. представників бізнесу, з яких були відібрані 1 тис. анкет. В цілому опитали 70% мікробізнесу, 24% малого бізнесу і 4% і 3% середнього і великого відповідно.
Як зазначила Глазкова, середньостатистичний підприємець приділяє роботі 47 годин на тиждень, і серед основних проблем ведення бізнесу називає високі податки і постійну зміну правил гри.
Дослідження, яке проводилося шляхом онлайн-анкеування і вибірково – методом глибинного інтерв’ю (дев’ять інтерв’ю), дозволило розділити підприємців на п’ять груп: 22% – спритні новатори, 21% – “кити” бізнесу, по 19% – ідейні натхненники і працюючі мікровласники, а також 18% – відсторонені власники.
“Як ми їх визначали? Це психографія: ставлення, мотивація, цінності, а не сегмент бізнесу або кількість співробітників”, – пояснила гендиректор UMG Наталія Бухалова.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас