Financial Times: Країни з найвищим ВВП у світі не такі вже й багаті, як здається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Financial Times: Країни з найвищим ВВП у світі не такі вже й багаті, як здається

Світ
1261
У березні, якраз перед тим, як світ почав занурюватися у вир пандемії, міжнародна програма порівняння (ICP) закінчила свої найсвіжіші розрахунки. Ці сухі статистичні цифри говорили про ціни в 176 країнах, використовуючи для обчислення рівнів купівельної спроможності людей в різних куточках планети.
ЗМІ не звернули на це уваги. І це стало нагадуванням, що оцінки економічної активності відходять на другий план, якщо вони безпосередньо не загрожують життю, пише Financial Times. Однак навіть за часів чуми порівняння міжнародних успіхів потрібне для важливих оцінок включно з визначенням ВВП, стандартів життя та рівня бідності та нерівності. І останні розрахунки, опубліковані в березні, свідчать про важливі речі.
Власне, вони несуть в собі хороші і не дуже хороші новини. Хороша новина полягає в тому, що нові дані стосуються 2017 року. І в них особливо немає нічого такого, що могло б привернути увагу. Наприклад, економіки США і Китаю були приблизно такого ж розміру, як і в 2011-му. Тобто китайська економіка дорівнює двом третинам американської.
Не дуже хороші новини полягають у тому, що глобалізація та оборот інтелектуальної власності все більше відриває оцінки ВВП від традиційного взаємозв’язку між цим показником і матеріальним добробутом людей.
Видання пояснює, що “не дуже хороші новини” походять зі списку найзаможніших країн світу, якщо вірити показникам їхніх ВВП. У цьому списку Люксембург, Катар, Сінгапур, Ірландія, Бермудські Острови, Кайманові Острови, Швейцарія, АОЕ, Норвегія, Бруней, США і Гонконг. Про що б ще не говорив цей список, навряд чи всі ці країни – це ті, де люди користуються найвищими матеріальними стандартами життя.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас