Євродепутати пригрозили скасуванням безвізу українським олігархам і політикам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євродепутати пригрозили скасуванням безвізу українським олігархам і політикам

Світ
2344
Чрез проблеми у боротьбі з корупцією в Україні деяким олігархам і політикам може загрожувати скасування безвізового режиму з Євросоюзом. Про це йдеться у відкритому листі, адресованому голові фракції “Слуга народу” Давиду Арахамії, який підписали євродепутати Віола фон Крамон, Міхаель Галер і Раса Юкневичене.
Звернення опубліковано на сайті Віоли фон Крамон.
У листі йдеться, що в перші дні призначений вже за президента Володимира Зеленського уряд ще “вселяв надію”.
“Сам президент передрікав “Україну своєї мрії”, де “вчителі отримують реальну зарплату, а корумповані чиновники – реальні тюремні терміни”. Через 17 місяців ми не можемо не помітити, що мрія дає тріщини, і багато з цих тріщин саме у вашій партії, пане Арахамія”, – йдеться у зверненні.
Євродепутати відзначають, що деякі “слуги народу” поширюють кремлівську дезінформацію, нападаючи на Національний банк, НАБУ і Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.
“Ті ж члени не цураються дружити з олігархами і “недоторканними” або публічно виступати за розрив зв’язків з ЄС”, – пишуть вони.
Також вони розкритикували падіння рівня сприйняття корупції в Україні до позначки 2017 року, згортання реформ, обрання голови САП комісією, члени якої не мають антикорупційного досвіду, репутації і високих моральних якостей та громадського авторитету. У зверненні йдеться, що генпрокурор Ірина Венедіктова блокує обвинувачення в справах корумпованих суддів і у справі міністра охорони здоров’я Максима Степанова за нібито отриманий відкат у розпал пандемії, а також у скандальній справі про продаж державних посад, які “припадають пилом на столі прокурора”.
“Що стосується безвізового режиму, це ні в якому разі не намір з боку ЄС скасувати це велике досягнення для громадян України та громадян ЄС. Але все ж ми залишаємо за собою право виносити конкретну відмову в таких свободах окремим олігархам, включаючи політиків, які зловживають цим правом заради своєї приватної незаконної діяльності”, – йдеться в листі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас