В Україні вводять нові стандарти для забезпечення безпеки на дорогах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні вводять нові стандарти для забезпечення безпеки на дорогах

Особисті фінанси
1419
Укравтодор розробив та подав пропозиції змінити перелік стандартних засобів, які використовуються на дорозі для заспокоєння руху.
Про це повідомляє Укравтодор.
Ці зміни внесені і з 1 листопада набудуть чинності.
Вимоги нового стандарту закладають комплексний підхід до створення системи безпечних умов руху дорогами та вулицями.
Що таке засоби заспокоєння руху. Дотепер існував лише один засіб заспокоєння руху – так званий «лежачий поліцейський». Всі інші усталені світові практики інженери-проєктанти застосовували лише на власний страх та ризик.
Де будуть розміщені. Засоби заспокоєння руху встановлюються не тільки для зменшення швидкості, а головним чином для рівномірності транспортних потоків. Особлива увага до ділянок, де автомобільні потоки конфліктують з пішохідними та велосипедними.
Неправильний вибір швидкості, а частіше її перевищення, призводить до зростання травматизму на дорогах. Засоби заспокоєння руху є ефективним доповненням до обмежень швидкості.
Що це дасть. Змінені стандарти дозволять встановлювати розділювальні острівці або смуги, бордюрні розширення, чокери та острівці безпеки. Вони проєктуються під час ремонту або модернізації існуючих доріг та вулиць, а також під час будівництва та реконструкції. Завдяки комплексному підходу водій підтримує постійну безпечну швидкість, а не змінює її, повсякчас розганяючись та гальмуючи.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 жовтня водії всіх транспортних засобів за межами міст зобов’язані їздити з увімкненими фарами навіть у світлий час доби.
  • У разі недотримання цього правила представники патрульної поліції можуть зробити усне попередження або виписати штраф від 425 до 510 грн, посилаючись на ч. 2 ст. 122 (порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас