До 1 млн грн: юрист розповів, як отримати повне відшкодування при ДТП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 1 млн грн: юрист розповів, як отримати повне відшкодування при ДТП

Особисті фінанси
1806
Неповна компенсація страховою компанією витрат, пов’язаних з ДТП, дуже поширена в Україні. Це відбувається тому, що стандартний поліс покриває витрати одного водія за пошкодження майна лише в межах 130 тисяч гривень.
Про це повідомляє Дорожній Адвокат.
Якщо ж аварія була серйозною, то цих коштів навряд чи буде достатньо на покриття витрат.
Саме для цього і розробили механізм «ДЦВ» (додаткове страхування цивільної відповідальності). «ДЦВ» передбачає збільшення ліміту страхової виплати до 1 млн. грн.
У разі ДТП відбувається виплата по автоцивілці та по додатковому полісу «ДЦВ». Наприклад, якщо вартість пошкодження автомобіля становить 300 тис. грн., то по автоцивілці буде виплачено 130 тис. грн. та по «ДЦВ» 170 тис. грн.
Вартість «ДЦВ» у співвідношенні до ліміту страхового відшкодування є також оптимальною, якщо порівнювати з вартістю автоцивілки. Для прикладу, додаткове покриття витрат на суму 100 000 грн. орієнтовно коштує 250 грн. на рік, додаткове покриття на суму 500 000 грн. – 465 грн. на рік.
Таким чином, з наявним «ДЦВ» автомобіліст буде більш захищеним на дорозі та у випадку ДТП зможе отримати повну суму страхового відшкодування.
До речі, на Finance.ua діє сервіс оформлення електронних полісів автоцивілки. Завдяки йому ви можете швидко та зручно зрівняти ціни та оформити поліс ОСЦПВ всього за 15 хвилин.

Ціни на автоцивілку

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас