Microsoft вкладе 1 мільярд доларів в побудову дата-центрів у Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft вкладе 1 мільярд доларів в побудову дата-центрів у Греції

Фондовий ринок
380
Компанія Microsoft оголосила про плани побудувати три центри обробки даних в Афінах, надавши вкрай необхідні інвестиції в розмірі до 1 мільярда доларів грецькій економіці, яка була вражена пандемією.
Про це повідомляє AP.
Ця новина була оголошена в понеділок американським технологічним гігантом і прем’єр-міністром Греції Міцотакісом.
Їй передували дев’ять місяців конфіденційних переговорів щодо угоди, яка також включає в себе програми навчання цифровим навичкам для приблизно 100 000 державних і приватних працівників, а також викладачів і студентів.
“Ці значні інвестиції є відображенням нашої впевненості в грецькій економіці, в грецькому народі і грецькому уряді”, – сказав президент Microsoft Бред Сміт на церемонії, що відбулася в Музеї Акрополя в центрі Афін.
“Це не те, що ми робимо часто, і це не те, що ми робимо легко” – додав він.
Греція нещодавно вийшла з багаторічної фінансової кризи, але її економіка сильно постраждала від пандемії.
Пандемія COVID – 19 виявила сильну залежність країни від туризму. Уряд Міцотакіса заявляє, що хоче змінити баланс грецької економіки під час її відновлення, розвиваючи енергетичний, технологічний і оборонний сектори, сподіваючись переманити назад десятки тисяч випускників, які залишили країну під час кризи.
В даний час Microsoft має центри обробки даних у 26 країнах, у тому числі сім у Європейському Союзі. Компанія, що базується в Редмонді, штат Вашингтон, вже працює з грецьким урядом над проєктом доповненої реальності в стародавній Олімпії, батьківщині Олімпійських ігор.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас