"Нафтогаз" планує розпочати експорт газу до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" планує розпочати експорт газу до ЄС

Енергетика
332
НАК “Нафтогаз України” може розпочати експорт природного газу в країни ЄС в майбутній опалювальний період.
Про це повідомив виконувач обов’язків голови компанії і т.в.о голови “Укртрансгазу” Сергій Перелома.
“Цього року наповнення українських газосховищ досягне найвищого рівня за останні десять років. Відповідно, з боку оператора ПСГ ми зробили все необхідне, щоб найближчий опалювальний сезон пройшов без криз. Не виключаємо, що в разі сприятливої ситуації на європейському ринку Україна почне свій експорт газу в країни ЄС. У вітчизняних ПСГ на сьогодні достатньо запасів, щоб не тільки забезпечити теплом українців, а й отримати додатковий дохід від реалізації газу за кордоном”, – цитує його слова пресслужба УТГ.
За даними компанії, з наявних в ПСГ 28 млрд куб. м газу іноземні трейдери зберігають в режимі “митний склад” 9,7 млрд куб. м, а компанії-резиденти – 1,3 млрд куб. м.
У систему 12 підземних сховищ “Укртрансгазу”, 100% якого належить НАК “Нафтогаз України”, загальною проєктною місткістю 31 млрд куб. м, входять Більче-Волицько-Угерське ПСГ (17,05 млрд куб. м), Угерське (1,9 млрд куб. м), Дашавське (2,15 млрд куб. м), Опарське (1,92 млрд куб. м), Богородчанське (2,3 млрд куб. м), Краснонопартизанське (1,5 млрд куб. м), Солоховське (1,3 млрд куб. м), Олишевське (0,31 млрд куб. м), Пролетарське (1 млрд куб. м), Кегичівське (0,7 млрд куб. м), Краснопоповське (0,42 млрд куб. м) і Вергунське (0,4 млрд куб. м, що розташоване на тимчасово окупованій території).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас