У Чорнобилі відкрили перший веломаршрут (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Чорнобилі відкрили перший веломаршрут (фото)

Світ
805
Для туристів у Чорнобильській зоні відчуження створили перший велосипедний маршрут загальною протяжністю понад 45 кілометрів. Його вже протестували і облаштували спеціальні місця для зупинок.
Як повідомляє Державне агентство України з управління Зоною відчуження (ДАУЗВ), маршрут починається на КПП “Зелений мис” і проходить через села Купувате, Опачичі, Відашів до села Плютовище.
При розробці веломаршруту ДП “Центр організаційно-технічного та інформаційного забезпечення управління зоною відчуження” (ЦОТІЗ) спільно з представниками спортивної та туристичної велоспільноти України провело технічні проїзди веломаршрутів, щоб зафіксувати всі функціональні та топографічні особливості.
Загальна протяжність маршруту, який пролягає від КПП “Зелений мис” через села Купувате, Опачичі, Оташів та Плютовище, сягає понад 45 кілометрів.
ДП “ЦОТІЗ” розробило для всіх, хто братиме участь у проходженні веломаршруту, перелік умов та інструкції.

“Кожна група буде забезпечена двома супроводжуючими, а на час облаштування маршруту буде доступний технічний транспорт, який зможе забезпечити підтримку учасників маршруту”, — зазначив помічник директора ДП “ЦОТІЗ” Кирило Гарник.
Для зупинок у мальовничих куточках вже розпочато облаштування спеціальних місць. Роботи з удосконалення та поліпшення велотреку для комфорту відвідувачів зони відчуження тривають.

Крім того, перед затвердженням маршруту, за стандартною процедурою узгодження і розробки маршрутів для відвідування, був проведений радіаційно-дозиметричний контроль.
За оцінками ДСП “Екоцентр”, контрольні рівні можливого опромінення гарантовано не будуть перевищені.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас