Коли сплачений за кордоном податок на прибуток зараховується в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли сплачений за кордоном податок на прибуток зараховується в Україні

Казна та Політика
1370
Сума податку на прибуток, отриманий з іноземних джерел, що сплачена суб’єктами господарювання за кордоном, зараховується під час сплати ними податку в Україні.
Про це повідомляє Головне управління ДПС у Дніпропетровській області
“Розмір зарахованих сум податку з іноземних джерел протягом податкового періоду не може перевищувати суми податку, що підлягає сплаті в Україні таким платником податку протягом такого періоду”, – ідеться в повідомленні.
Не підлягають зарахуванню у зменшення податкових зобов’язань такі податки, сплачені в інших країнах:
  • податок на капітал/майно та приріст капіталу;
  • поштові податки;
  • податки на реалізацію (продаж);
  • інші непрямі податки незалежно від того, підпадають вони під категорію прибуткових податків чи оподатковуються іншими податками згідно із законодавством іноземних держав.
“Зарахування сплачених за митним кордоном України сум податку здійснюється за умови подання письмового підтвердження контролюючого органу іншої держави щодо факту сплати такого податку та за наявності чинного міжнародного договору України про уникнення подвійного оподаткування доходів”, – наголосили податківці.

Довідка Finance.ua:

  • Міністерство цифрової трансформації презентувало концепцію спеціального правового режиму для розвитку IT-галузі – Дія City.
  • Відповідно до законодавства платник податку на прибуток зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого для її подання.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас