Сільгоспвиробникам спрямували 503 мільйони на компенсацію відсотків за кредитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сільгоспвиробникам спрямували 503 мільйони на компенсацію відсотків за кредитами

Кредит&Депозит
244
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства 1 жовтня затвердило розподіл коштів у розмірі 181,3 млн грн суб’єктам господарювання АПК для часткової компенсації відсотків за користування кредитами.
Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.
“1 жовтня Мінекономіки затвердило розподіл коштів у розмірі 181,3 млн грн суб’єктам господарювання АПК для часткової компенсації відсотків за користування кредитами. Кошти отримають близько 3 тис. позичальників, які подали заявки до уповноважених банків”, – ідеться в повідомленні.
Загальна сума виплат на сьогодні становить 502,6 млн грн.
“Для Мінекономіки важливим є забезпечення сталості держпідтримки. Програма зі здешевлення кредитів є однією з найуспішніших урядових програм, яка допомагає залучити фінансовий ресурс, в першу чергу, малим та середнім виробникам, та сприяє розвитку бізнесу на селі. А це нові робочі місця, збільшення виробництва та експорту сільськогосподарської продукції та додаткові надходження до місцевих бюджетів, – прокоментував міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.
Загальний обсяг кредитів, залучений суб’єктами АПК, склав понад 39,4 млрд грн, з них пільгових (підлягають компенсації) – 12,2 млрд грн.
За видами кредитів:
  • короткострокових – 5,6 млрд грн (45,8 %);
  • середньострокових – 3,2 млрд грн (26,3 %);
  • довгострокових – 3,4 млрд грн (27,9 %).
За видами діяльності позичальників:
  • галузь тваринництва – 2,1 млрд грн (17,8 %);
  • інші галузі – 10,1 млрд грн (82,2 %).
Середні процентні ставки банків, під які суб’єкти господарювання АПК залучали кредити, склали 14-16% річних.
Із загальної кількості уповноважених банків, які підписали з Мінекономіки Меморандум про загальні засади співробітництва (34 банки), беруть участь у наданні компенсації за кредитами 28 банків.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас