Стало відомо, скільки кияни заробили за літо на власних сонячних електростанціях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки кияни заробили за літо на власних сонячних електростанціях

Енергетика
4238
Електропостачальник YASNO за три літні місяці придбав у домогосподарств, що самостійно виробляють електроенергію для своїх потреб, а надлишок продають у мережу за «зеленим» тарифом, встановленим державою, 0,95 млн кВт·год електроенергії на суму 5 млн грн. За вісім місяців ця цифра склала вже 8,05 млн грн. Загалом з початку 2020-го власники домашніх сонячних станцій столиці згенерували 1,55 млн кВт·год електроенергії.
Про це повідомляється на сайті YASNO.
За даними Держенергоефективності, зараз в Україні вже більше 25 тисяч приватних домогосподарств, що виробляють «чисту» електроенергію.
Власників домашніх сонячних електростанцій в столиці за літо побільшало на 9. Загалом тепер їх 201. Найбільше – у Дарницькому районі – 44.
Стало відомо, скільки кияни заробили за літо на власних сонячних електростанціях
«Постачальник пропонує установку «під ключ» домашніх сонячних електростанцій для отримання доходу за «зеленим» тарифом», – розповів директор YASNO в Києві Віктор Мельников.

Довідка Finance.ua:

  • У липні власники домашніх сонячних електростанцій у столиці згенерували 317 тис. кВт·год енергії і заробили за «зеленим» тарифом 1,7 млн грн.
  • Національний банк створив гнучкі умови для проведення банками реструктуризації кредитів, наданих боржникам, основним видом діяльності яких є виробництво “зеленої” електроенергії.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас