НБУ і центробанки Польщі та Литви розпочинають спільний проект Twinning — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ і центробанки Польщі та Литви розпочинають спільний проект Twinning

Казна та Політика
518
Національний банк України і центральні банки Польщі та Литви 1 жовтня 2020 року починають спільний проект Twinning «Посилення інституційної і регуляторної здатності Національного банку України з метою імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС».
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
Проект фінансується коштом Європейського Союзу. Фінансування проекту становить 1 млн євро. Він триватиме 21 місяць.
Центральні банки Польщі та Литви будуть надавати підтримку Національному банку України за кількома напрямками. Зокрема за такими: розвиток підходів до банківського нагляду в рамках SREP (процес наглядових перевірок та оцінки, Supervisory Review and Evaluation Process), впровадження системи миттєвих платежів, вдосконалення стратегічного планування та управління процесами в центральному банку та удосконалення процесу європейської інтеграції та міжнародного співробітництва центрального банку.
Національний банк України вже залучався до проекту Twinning. У 2009-2011 роках було успішно реалізовано проект «Посилення потенціалу Національного банку України шляхом наближення до стандартів ЄС щодо діяльності центральних банків”.
Twinning – це інструмент інституціональної розбудови Європейського Союзу. Суть полягає у співпраці та обміні досвідом між державними органами України та аналогічними інституціями держав-членів ЄС. Тематика проектів – державне управління та наближення національного законодавства до стандартів ЄС.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас