День фінансів, 1 жовтня: - «старі» банкноти і ціни від «Київміськбуду», + нові тарифи від ПриватБанку і оновлений рейтинг МФО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 1 жовтня: - «старі» банкноти і ціни від «Київміськбуду», + нові тарифи від ПриватБанку і оновлений рейтинг МФО

722
Перший день жовтня разом з собою приніс такі новини:
Скажімо “прощавай” деяким банкнотам. Від сьогодні монетами номіналом 25 копійок і банкнотами старих зразків до 2003 року не можна буде розплатитися. Їх поки що можна обміняти в банку. У НБУ повідомляють, що в обігу залишається шість номіналів монет і шість номіналів банкнот.
Іпотеко, будь ласка, не стримуйся. У НБУ розповіли, що стримує масову іпотеку в Україні. Відзначається, що значна кількість банків, які раніше займалися іпотекою, зараз взагалі не виходять на ринок. Все це через високі ризики. При посиленні прозорості ринку нерухомості, зниженні ризиків для кредиторів, а також подальшому зниженні вартості іпотеки в Україні стане можливим доступне іпотечне кредитування.
Разом з тим в Україні вже зараз постійно зростає кількість онлайн кредитів «до зарплати». І це не дивно, взяти такий кредит онлайн – це швидко і зручно. Але цей ринок дуже стрімко змінюється. Тому ми кожні 3 місяці оновлюємо рейтинг мікрофінансових організацій.
День фінансів, 1 жовтня: - «старі» банкноти і ціни від «Київміськбуду», + нові тарифи від ПриватБанку і оновлений рейтинг МФО
Цього разу порівняли 53 компанії і визначили, у кого процес видачі кредитів організований краще, ніж у інших. Ось оновлений рейтинг:

Оновлений рейтинг мікрофінансових організацій України 🏆

Нові тарифи у Приватбанку. Банк з 1 жовтня знижує тарифи для підприємців та юросіб за прийом готівки в терміналах самообслуговування і скасовує тарифи на післяопераційне обслуговування. Тарифи за внесення виручки на рахунок через термінали самообслуговування знижуються з 7 до 5 грн незалежно від суми зарахування. Тариф за внесення готівки через касу банку встановлено на рівні 20 грн, також незалежно від суми зарахування.
Тарифи для житла з електрообігрівом. З 1 жовтня також починає діяти пільговий тариф для жителів Києва, які користуються електроопаленням. Тариф буде актуальний до 30 квітня 2021 року. З 1 травня до 30 вересня власники квартир з електроопаленням платитимуть за таким базовим тарифом: споживання до 100 кВт·год на місяць – 0,9 грн/кВт·год; після перевищення цього обсягу – 1,68 грн за кВт·год.
Водіїв зобов’язали їздити з увімкненими фарами за містом. З 1 жовтня до 1 травня водії всіх транспортних засобів за межами міст зобов’язані їздити з увімкненими фарами навіть у світлий час доби. Можете, звичайно, і не їздити, але пам’ятайте – у разі недотримання цього правила представники патрульної поліції можуть зробити усне попередження або виписати штраф від 425 до 510 грн.
«Київміськбуд» підвищує ціни. Будівельна компанія оголосила про підвищення цін за квадратний метр у своїх житлових комплексах з 1 жовтня. Як зазначили в компанії, підвищення цін відбувається у зв’язку зі зміною етапів будівництва. Для “розстрочників” ціна також зросте, але пізніше, з 10 жовтня.
Куди “котиться” гривня? У новому відео на Youtube-каналі Finance.ua фінансовий аналітик Олексій Козирєв відповідає на актуальні запитання: що відбувається по ситуації пари євро-долар, чи варто інвестувати в золото зараз, і що впливатиме на курс валют в період з 1 до 7 жовтня?
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас