Кабмін додатково виділить 253 млн грн на діагностику COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін додатково виділить 253 млн грн на діагностику COVID-19

Казна та Політика
177
Кабінет міністрів України підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я і прийняв проект постанови про перерозподіл видатків Держбюджету, яким передбачається виділення майже 253 млн грн на збільшення потужностей лабораторій з діагностики коронавірусної інфекції COVID-19.
Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я, відповідне рішення прийнято на засіданні уряду 30 вересня.
Витрати будуть здійснюватися за рахунок позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку на реалізацію проекту “Покращення охорони здоров’я на службі у людей”.
“Проект постанови передбачає збільшення спроможності лабораторних центрів у проведенні тестів для виявлення коронавірусу. Йдеться про закупівлю обладнання та матеріалів для збільшення ПЛР-тестів, лабораторних морозильних камер для зберігання зразків тощо”, – зазначив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.
Крім цього, на засіданні уряду було затверджено також проект постанови, який передбачає перегляд складу Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІД.
Документ усуває формальні обмеження щодо представництва в Раді благодійних організацій, які фактично вже залучені до її роботи.
Раніше МОЗ збільшило потужності вітчизняних лабораторій з 200 ПЛР-тестів на добу на початку квітня до 25-30 тисяч наразі, і продовжує їх нарощувати.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас