Ціни на газ у жовтні: у кого дешевше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на газ у жовтні: у кого дешевше

Енергетика
9719
Газопостачальні компанії в рамках конкурентного ринку природного газу пропонують населенню в жовтні купувати газ за ціною від 4,7 до 6,8 гривні за кубометр, при цьому мінімальна ціна газу на 7,1% більше, ніж місяцем раніше, а максимальна зменшилася на 2%.
Про це повідомляє на сайті консультаційного центру для населення “ГазПравда”.
У кого найдешевше:
  • в жовтні найменшу ціну своїм споживачам запропонувала компанія “газопостачальна компанія “Нафтогаз України”, яка забезпечує газом близько 2% споживачів, – 4,7 гривні за кубометр, залишивши ціну на рівні вересня;
  • далі йде Запорізька енергокомпанія Paliv Energy з ціновою пропозицією 4,8 гривні за кубометр (+15% до вересня);
  • регіональні газопостачальні компанії (газзбути), які обслуговують дві третини побутових споживачів, у жовтні пропонують громадянам купити газ за ціною від 5,37 гривні за кубометр до 6,85 гривні за кубометр залежно від регіону. Таким чином, мінімальна вартість блакитного палива у газзбутів зросла на 8,4%, а максимальна – знизилася на 2%.
Де найдорожче:
  • найвищу ціну за газ отримають споживачі ТОВ “Одесагаз-Постачання”, які куплять у жовтні газ по 6,85 гривні за кубометр.

Довідка Finance.ua:

  • Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” встановила ціну на природний газ для побутових клієнтів в жовтні 2020 року.
  • Визначити фактичне споживання природного газу в окремій квартирі неможливо, якщо встановлений загальнобудинковий вузол обліку природного газу. Через це окремому споживачу може надлишково нараховуватися абонентська плата за використаний природний газ. Розв’язати таку ситуацію можна встановленням індивідуального лічильника газу.
  • Облгази почали виставляти споживачам рахунки із значною сумою заборгованості, яку не зазначали раніше. При цьому споживачам погрожують відключенням газопостачання в разі несплати.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас