Nokia має намір потіснити Huawei у Великій Британії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nokia має намір потіснити Huawei у Великій Британії

Фондовий ринок
360
Фінська телекомунікаційна компанія уклала угоду, щоб стати найбільшим постачальником обладнання для British Telecommunications. Nokia тепер надасть додаткові базові станції і антени, щоб пристрої користувачів могли дзвонити і передавати дані через “мережу радіодоступу 5G” британської компанії. За умовами угоди Nokia замінить Huawei в мережах BT 2G і 4G. Мережа EE вже використовує Nokia для надання послуг 3G.
BT вже використовувала обладнання телекомунікаційної інфраструктури 5G від Nokia в Лондоні, Мідлендсі і деяких сільських районах, але тепер партнерство двох компаній розшириться на інші частини Великої Британії. Зокрема, мова йде про Абердін, Кембридж, Данді, Ексетер, Саутгемптон і Йорк.
У липні уряд Великої Британії оголосив, що всім британським операторам мобільного зв’язку забороняється купувати нове обладнання Huawei 5G після 31 грудня, а також до 2027 року вони повинні видалити весь комплект 5G китайської фірми зі своїх мереж. Рішення, ухвалене з міркувань національної безпеки, фактично поклало край міцним відносинам між BT і Huawei, які мали місце ще з 2005 року.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас