Українцям розсилають липові "листи щастя": як відрізнити підроблену постанову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям розсилають липові "листи щастя": як відрізнити підроблену постанову

Технології&Авто
2574
Шахраї тероризують українців вигаданими штрафами за перевищення швидкості. Так звані “листи щастя” приходять навіть тим, у кого машини немає.
*Приклад. “У платіжці спочатку вказана сума – 255 гривень, потім адресат платежу – РУ Шевченківського району міста Києва. І ось це я маю взяти і оплатити”, – показує лист, що їй надійшов, жителька Києва Людмила Ліпінська.
Квитанцію про штраф за перевищення швидкості Людмила отримала нещодавно. Самим фактом того, що “лист щастя” прийшов саме їй, була вражена до глибини душі.
“Я – пенсіонерка, яка ніколи не мала ні машини, ні посвідчення водія. Взагалі за кермо ніколи не сідала”, – дивується жінка.
Тому і оплачувати не збирається.
Звичайних квитанцій про порушення правил дорожнього руху правоохоронці вже давно не розсилають. Зараз водії отримують спеціальні постанови. При цьому правоохоронці не отримували звернень від тих, кому прийшли підробки. Зазначають, що справжній протокол про штраф надійно захищений від підробок.
Захист від підробки. “Постанова має хороший захист. Вона містить безпосередньо інформацію: місце і час вчиненого правопорушення, транспортний засіб і посилання на сайт bdr.mvs.gov.ua, де можна подивитися фото- або відеоматеріали правопорушення”, – зазначає Олексій Білошицький, перший заступник начальника департаменту патрульної поліції.
Також в цій постанові є спеціальний QR-код. У ньому зашифровані дані для оплати штрафу за допомогою банківської картки. Якщо такого на вашому розпорядженні немає – це липа.
А тим часом в уряді повідомляють, що на українських дорогах з’являться нові камери фотофіксації порушень ПДР. У Державному агентстві інфраструктурних проектів планують встановити ще 220 камер автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху до кінця 2020 року. Також поліцейські отримають тестові комплекси системи “Фантом”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас