Замість акцій європейських компаній: аналітики Citigroup дали пораду інвесторам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Замість акцій європейських компаній: аналітики Citigroup дали пораду інвесторам

Фондовий ринок
1024
Стратеги банку Citigroup рекомендують інвесторам «переорієнтуватися» з європейських акцій в папери emerging markets (EM). Індикатор банку, що визначає стан економіки ЄС, у вересні несподівано знизився.
Аналітики Citigroup, опитані агентством Bloomberg, демонструють «розчарування» в Європі, в той час як їхнє ставлення до ринків, що розвиваються, залишається стійким.
В результаті зниження індикатора банку, який оцінює стан європейської економіки, інтерес інвесторів до акцій компаній з ЄС помітно ослаб. При цьому зведений фондовий індекс Stoxx Europe 600 за останні два місяці просів більш ніж на 3%, а MSCI Emerging Markets залишився на практично колишньому рівні.
За словами експертів Citigroup, фундаментальні показники для долара в середньостроковій перспективі залишатимуться несприятливими, що може стати позитивом для ризикових активів ЕМ.
Варто також відзначити, що аналітики Goldman Sachs прогнозують зростання курсів валют ринків, що розвиваються, в IV кварталі поточного року. На їхню думку, ралі високоприбуткових валют ЕМ можливе в разі позитивних для ризикових активів новин, в тому числі і про розробку вакцини від COVID-19.
За матеріалами:
ua-banker
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас