У Авакова не підтримують ідею направити кошти від штрафів на нові вагони для УЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Авакова не підтримують ідею направити кошти від штрафів на нові вагони для УЗ

Казна та Політика
1112
Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко наголошує, що в міністерстві не згодні з ініціативою направити кошти від штрафів за порушення швидкісного режиму на дорогах на закупівлю вагонів Укрзалізниці.
“Ми категорично проти рішення, яке Міністерство фінансів запропонувало в проекті бюджету… Ми офіційно направляємо свою групу на комітет з питань бюджету і фінансів”, – сказав він, коментуючи відповідну законодавчу ініціативу.
“Вагони краще купувати коштом Укрзалізниці, яка повинна мати кошти на оновлення рухомого складу”, – додав він.
Нагадаємо, раніше Finance.ua писав про ризики використання старих вагонів: руйнуються залізничні колії; збільшуються поточні витрати на експлуатацію; втричі збільшується кількість позапланових ремонтів і простоїв парку; знижується конкурентоспроможність залізничних перевезень територією України; існує техногенний ризик для функціонування залізничного сектору.

Довідка Finance.ua:

  • 2021 рік може стати крахом вагонобудівної галузі в Україні. Внаслідок подовження термінів експлуатації на сьогодні близько 64 тисяч вантажних вагонів або 43,5% всього рухомого складу України вичерпали свій нормативний ресурс.
  • До зношених вагонів, як кажуть експерти, щорічно додаються тисячі імпортованих з країни-агресора Росії вантажних вагонів, які списуються там і за безцінь продаються в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас