Пасажири стали набагато рідше купувати авіаквитки заздалегідь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пасажири стали набагато рідше купувати авіаквитки заздалегідь

Особисті фінанси
489
У липні-вересні 2020 року пасажири стали бронювати квитки для польотів у наступному кварталі на 78% рідше порівняно з аналогічним показником 2019 року.
Про це пише avianews.com з посиланням на Міжнародну асоціацію повітряного транспорту (IATA).
При цьому в останні три місяці ситуація погіршилася. У квітні, травні та червні 2020 року кількість бронювань на 3 квартал була меншою на 70% в порівнянні з 2019 роком.
В організації зазначають, що в умовах пандемії COVID-19 мандрівники все частіше купують авіаквитки ближче до вильоту, що значно ускладнює для авіакомпаній планування розкладу.
Подібну поведінку в IATA пов’язують із занепокоєнням пасажирів з приводу можливих нових обмежень на подорожі та додаткових заходів карантину.
У деяких випадках країни анонсують заборону на подорожі або в’їзд певних категорій осіб буквально за кілька днів або годин до набрання нею чинності.
У поточних умовах авіаперевізники все частіше починають скасовувати стандартні для дешевих тарифів штрафи за зміну дати вильоту і подеколи навіть дозволяють змінювати маршрут. Це робиться для стимулювання купівлі квитків заздалегідь, оскільки отримані кошти по суті є безвідсотковим кредитом для авіаперевізників, за допомогою якого вони можуть фінансувати поточні витрати.
Серед авіакомпаній, що літають в Україну, плату за зміну квитка скасували МАУ, Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss, KLM, Air France, Turkish Airlines, LOT. Однак пасажирам перед бронюванням перельоту варто уточнювати повні правила тарифу, оскільки пільгова політика змін може не поширюватися на конкретний рейс або період подорожей.
За матеріалами:
Avianews.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас