У Києві викрили два великі колекторські центри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві викрили два великі колекторські центри

Кримінал
790
Київські поліцейські припинили незаконну діяльність двох колекторських “кол-центрів”.
Про це йдеться в повідомленні на сторінці столичної поліції в FACEBOOK.
За словами начальника поліції Києва Андрія Крищенка, останнім часом в поліцію стали надходити заяви від громадян про телефонні погрози від так званих колекторських фірм.
“У ході проведення слідчо-оперативних дій працівники поліції Києва за підтримки Управління стратегічних розслідувань та під процесуальним керівництвом прокуратури міста встановили кілька законспірованих кол-центрів, з яких здійснювалися дзвінки громадянам з погрозами та вимогами повернення коштів неіснуючих боргів”, – заявив Крищенко.
“Дзвінки надходили й до людей, які не мали жодного юридичного стосунку до таких фінансових зобов’язань. Вже встановлено близько 60 осіб, які там працювали, і які безпосередньо дзвонили людям. Зараз всі вони допитані, з ними проводяться необхідні слідчі дії”, – повідомив Крищенко.
У Києві викрили два великі колекторські центри
В рамках досудового розслідування проведено ряд обшуків за адресами офісних приміщень фінансових компаній та місцем проживання основних фігурантів.
Слідчі вилучили комп’ютерну техніку, телефони, чорнові записи з персональними даними громадян та готівкові кошти.
“Після проведення необхідних процесуальних дій, відповідних експертиз та встановлення всіх обставин слідчі погоджуватимуть з процесуальними керівниками повідомлення про підозру зловмисникам”, – додав Крищенко.
У Києві викрили два великі колекторські центри
Кримінальне провадження розпочато за ч.3 ст. 355 (примус до виконання або невиконання цивільно-правових зобов’язань) Кримінального кодексу України. За такі протиправні дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Докучливі колектори: як правильно розмовляти, куди скаржитися і хто може захистити

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас