JPMorgan може заплатити рекордні $1 млрд за маніпуляції трейдерів на ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

JPMorgan може заплатити рекордні $1 млрд за маніпуляції трейдерів на ринках

Фондовий ринок
342
JPMorgan Chase & Co. готується заплатити штраф у розмірі майже $1 млрд для врегулювання претензій влади США, пов’язаних з маніпуляціями при торгівлі ф’ючерсами на дорогоцінні метали і казначейськими цінними паперами.
Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на поінформовані джерела.
Ця угода може покласти край розслідуванням, які зараз проводять Міністерство юстиції США, Комісія з торгівлі товарними ф’ючерсами США (CFTC) і Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) у зв’язку з підозрами, що деякі трейдери банку використовували так званий “спуфінг” (spoofing), тобто розміщували значні замовлення, здатні вплинути на ринкову динаміку, спочатку маючи намір їх анулювати.
“Спуфінг” може створювати стрибки попиту на цінні папери, які грунтуються на помилкових даних. Ця практика була визнана незаконною в США в 2010 році.
Можливий штраф може стати рекордним за маніпуляції такого роду, про домовленість може бути оголошено на цьому тижні, зазначили джерела.
За їхніми словами, угода про врегулювання не повинна призвести до будь-яких обмежень діяльності JPMorgan. Очікується, що банк визнає правопорушення.
Представники Мін’юсту, CFTC, SEC і JPMorgan відмовилися надати коментарі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас