Спад економіки України у 3 кварталі може бути менше 7% прогнозу - заступник голови НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спад економіки України у 3 кварталі може бути менше 7% прогнозу - заступник голови НБУ

Казна та Політика
228
Динаміка української економіки в останні місяці краща, ніж раніше прогнозував Національний банк, вважає заступник глави НБУ Дмитро Сологуб.
Про це він сказав в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.
“Незважаючи на пандемію, економіка працює, настрої у людей такі, що вони споживають, інвестують. Тому мені здається, що у нас у третьому кварталі можуть виявитися цифри кращі, ніж ми очікували, хоча водночас ми бачимо погіршення ситуації із захворюваністю”, – сказав він.
Сологуб нагадав, що в другому кварталі 2020 року Нацбанк прогнозував спад в 11%, а Держстат оцінив його в 11,4%, на третій квартал НБУ закладав уповільнення спаду до 7,4%, а загалом очікував скорочення української економіки цього року на 6%.
“На сьогодні може виявитися, що цей рік буде трохи краще попереднього прогнозу, але мені здається, що незначно. Можливо, падіння ВВП буде в районі 5%. Поки що ми ще рахуємо новий прогноз”, – зазначив заступник голови Нацбанку.
Він також зазначив, що загалом розвиток ситуації в Україні в цю кризу сильно відрізняється від попередніх років: країна вперше показує приблизно середні у світі темпи спаду, тоді як раніше вона була серед головних постраждалих.
Сологуб наголосив, що це підтверджує правильність фіскальної та монетарної політики, яка проводилася попередніми роками.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас