Аналітики Barclays переглянули прогноз цін на нафту: що зміниться в найближчі місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики Barclays переглянули прогноз цін на нафту: що зміниться в найближчі місяці

Енергетика
712
Найбільший британський банк Barclays переглянув прогноз вартості еталонних марок нафти на 2020 рік у бік підвищення і анонсував зниження запасів “чорного золота” до нормального рівня до кінця наступного року, передає ProFinance.
На думку аналітиків банку Barclays, незважаючи на те, що попит на нафту, в порівнянні з мінімумами II кварталу, відновився, зниження в річному обчисленні досі становить близько 8%. І щоб «розвантажити» перенасичений ринок, знадобиться чимало часу.
Проте, зазначають експерти, завдяки квотам, встановленим в рамках домовленостей ОПЕК+, потенціал погіршення прогнозу попиту на сьогоднішній день досить обмежений.
Так, відповідно до очікувань Barclays, середня ціна нафти марки Brent в поточному році складе $43. При цьому за барель WTI в 2020 році будуть давати $39. Прогноз цін було підвищено на $2 для обох марок.
Водночас, прогноз на 2021 рік аналітики банку не змінювали: ціна Brent, як і раніше, очікується на рівні $53 за барель, а вартість WTI, згідно з підрахунками Barclays, в 2021-му становитиме $50.
Також експерти відзначають, що надлишок пропозиції – 2,4 млн б/д – в поточному році буде перекритий дефіцитом сировини в 2021 році на рівні 2,5 млн б/д.
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас