Фонд гарантування продає пул активів двох банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування продає пул активів двох банків

Казна та Політика
543
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж пул активів АТ “Дельта Банк” та АТ “Фінанси та кредит”.
Про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.
Дев’ятого жовтня Фондом гарантування призначено торги з продажу пулу активів АТ “Дельта Банк” та АТ “Фінанси та кредит”. До складу пулу увійшли 9 кредитів юридичних осіб. Частина з них перебувають у заставі НБУ. Загальна сума заборгованості за кредитними договорами становить 9,55 млрд грн. Середня прострочка за кредитами – майже 5 років. За всіма кредитними договорами тривають судові провадження. Щодо 8 кредитів – кримінальні справи, 4 на опрацюванні Державної виконавчої служби.
Торги відбудуться на майданчику DebtX за голландською моделлю аукціону. Початкова ціна лоту – 332,25 млн грн.
Пул у такому складі вже не одноразово було виставлено на торги, але досі не знайшлося покупця.
Основними об’єктами застави за кредитами у складі пулу є кілька цілісних майнових комплексів загальною площею 511 392,63 м кв., розташованих у Полтавській області. Серед них – автозавод із виробництва великовантажних автомобілів, а також завод із виробництва пневматичної гальмівної апаратури для автотранспортних засобів.
Йдеться про продаж саме прав вимоги за кредитами, тобто боргів, а не безпосередньо об’єктів нерухомості, підприємства, чи майна у заставі за цими кредитами. Це означає, що при купівлі цього лоту активів інвестор отримує права кредитора за відповідними активами.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас