Зеленський доручив Кабміну погасити борги перед виробниками електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський доручив Кабміну погасити борги перед виробниками електроенергії

Енергетика
352
Президент України Володимир Зеленський підписав указ про невідкладні заходи щодо стабілізації ситуації в енергетичній сфері і подальшого розвитку ядерної енергетики. Відповідний указ був оприлюднений 22 вересня.
Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.
Згідно з документом, Кабінет Міністрів протягом двох місяців повинен внести на розгляд Верховної ради законопроєкти про розміщення, проєктування та будівництво енергоблоків № 3 і № 4 Хмельницької атомної електростанції.
Також уряд зобов’язаний внести в Раду для розгляду зміни в деякі закони України щодо вдосконалення механізму використання коштів фінансового резерву для зняття з експлуатації атомних блоків, що формується відповідно до закону “Про впорядкування питань, пов’язаних із забезпеченням ядерної безпеки”.
Крім того, Кабмін повинен розробити довгострокову програму розвитку атомної енергетики в рамках реалізації Енергетичної стратегії України на період до 2035 року “Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність”.
Також уряд має забезпечити удосконалення управління держпідприємством “Енергоатом”. Зокрема, прискорити підготовку і проведення корпоратизації підприємства і невідкладно опрацювати питання про передачу функцій з управління цим підприємством Кабміну.
Згідно з указом, уряд має вжити вичерпні заходи, спрямовані на погашення заборгованості, що утворилася перед виробниками електричної енергії держсектора економіки в результаті виконання ними спеціальних обов’язків учасників ринку електричної енергії для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії та забезпечити недопущення виникнення такої заборгованості в подальшому.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас