Нова команда НБУ дала ринку сигнал про недопущення зміцнення курсу гривні - Фіала — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова команда НБУ дала ринку сигнал про недопущення зміцнення курсу гривні - Фіала

Валюта
3997
Нова команда Національного банку України дала ринку сигнал про недопущення зміцнення курсу гривні, вважає глава інвесткомпанії Dragon Capital Томаш Фіала.
Про це він повідомив під час Global Outlook в Києві у вівторок.
“На відміну від попередньої команди НБУ, яка викуповувала долар, але (…) не міняла напрямок, давала курсу зміцнюватися, нова команда не давала курсу зміцнюватися і дала ринку сигнал, що вона не буде дозволяти гривні зміцнюватися”, – сказав він.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на Youtube-каналі Finance.ua
За словами Фіали, гравці на ринку зрозуміли позицію Нацбанку, що також призвело до девальвації. “Ми бачимо курс вже 28,20-28,25 грн/$1, що змусило НБУ минулого тижня продати більше $70 млн десь на рівні 28,15 грн/$1, щоб цю девальвацію трохи пригальмувати”, – додав він.
Глава Dragon Capital додав, що незважаючи на декларацію командою нового голови НБУ Кирила Шевченка незмінності політики центробанку і продовження плаваючого курсоутворення, судячи з інтервенцій на міжбанківському валютному ринку, які Нацбанк проводив останні півтора місяці, “всім гравцям (і банкам, і експортерам) стало зрозуміло, що НБУ буде підігравати або допомагати виконати ті завдання, які озвучив президент і які закладені в бюджеті”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас