Типові помилки при продажу квартири — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Типові помилки при продажу квартири

Нерухомість
40295
Кожен власник хоче продати квартиру за мінімальну кількість часу, отримавши найбільшу вигоду. Але на продаж нерідко йдуть місяці та навіть роки. І все через типові помилки.
Швидкий продаж. Деякі власники вважають, що швидкість допоможе в реалізації квартири. І без вивчення ситуації на ринку, пошуку аналогічних варіантів і консультацій з фахівцями з нерухомості починають пошуки покупця. За це можна поплатитися і продешевити при продажу, не отримавши всього можливого доходу.
Неправильне оцінювання нерухомості. Початкова ціна на квартиру нерідко завищується: з метою заманити покупця знижкою; через бажання отримати максимальну вигоду, хоча об’єкт не дотягує за критеріями до такої суми. Але більшість покупців переглядають оголошення, виходячи з наявного бюджету. І квартира з завищеною ціною просто не потрапить до вибірки або її не стануть дивитися. Особливо може завадити завищення ціни при продажу через рієлтора – доведеться і ціну знижувати для пошуку покупця, і платити агенту.
Брак інформації. Оголошення про продаж з дефіцитом інформації (без фото, опису, важливих даних і іншого) сприймаються покупцями як не варте довіри. Потенційному власнику важко довіряти продавцю або рієлтору, який: підміняє факти – вказано не той поверх або метраж, виставлені чужі фото, стара побутова техніка замість нової та інше; приховує факти – сліди затоплення або пожежі, низьку енергоефективність споруди та інше. Не приховуйте наявні дані, щоб не дивуватися низькій кількості переглядів або їх повній відсутності. До того ж виявлений прихований недолік може просто зірвати вже намічену угоду.
Незаконне перепланування. Ця типова помилка перетинається з пунктом про нестачу інформації. Багато господарів перепланування поза законом намагаються приховати на етапі продажу або просто не зосереджувати увагу на цьому моменті. І не кожен покупець піде на угоду, дізнавшись про таку особливість житла. Заздалегідь займіться узаконенням перепланування, якщо це необхідно в вашому випадку.
Відсутність ремонту. Навіть легкий косметичний ремонт збільшує ціну квартири. Замінити шпалери, відциклювати паркет, побілити стелі, замазати тріщини, відремонтувати крани та перефарбувати двері.
Ремонт перед продажем. Дефекти в зовнішньому вигляді квартири, виставленої на продаж, можуть нівелюватися тільки відповідною ціною або місцем розташування. Більшість покупців віддадуть перевагу нерухомості, яка вже готова для проживання, а не вимагає негайного ремонту.
Відсутність передпродажної підготовки квартири. Безлад, неохайний і запущений зовнішній вигляд квартири під час перегляду її покупцем не наблизять довгоочікуваний момент купівлі-продажу. Зробіть генеральне прибирання, приберіть все непотрібне, підтримуйте таку чистоту й надалі, поставте квіти в вазу і наповніть фруктовницю.
Неякісні фотографії. Фото допомагають скласти перше враження про квартиру. І при перегляді варіантів саме наявність і якість фотографій багато в чому впливають на те, чи зацікавляться покупці цією нерухомістю чи ні. Про нюанси фотосесії при продажу квартир ми вже писали раніше.
Як фотографувати нерухомість. Роблячи якісні фотографії квартири, не економте на послугах фотографа, пошукайте у знайомих і друзів якісну фототехніку, робіть більше одного фото кожної кімнати. І обов’язково переглядайте фото перед розміщенням оголошення. Інформативні знімки в більшості випадків збільшують кількість переглядів.
Ідеалізування квартири. Більшість власників вважають своє житло комфортним, продуманим, ергономічним і відповідним для будь-якого покупця. Так вони можуть переоцінювати квартиру.
Довгий вибір між покупцями. Квартира може залучити відразу кілька потенційних покупців. Один – не вимагає знижки, але просить звільнити житло протягом двох тижнів, інший – готовий купити, але тільки при зниженні вартості на пару тисяч доларів. А третій і зовсім готовий заплатити понад оголошеної ціни, тільки якщо попередній договір підпишуть на наступний день. І в цьому випадку продавцю потрібно оперативно вирішувати, кому продавати нерухомість. Краще вибирати оптимальний варіант, а не покупця з максимальною вигодою, але зі складними вимогами. В іншому випадку можна втратити час і усі пропозиції.
Непідготовлені документи. Паспорт одного з власників не відновлений, загубився ІПН, величезні борги за ЖКГ, нікуди виписувати неповнолітніх дітей. Це не повний перелік проблем через непідготовлені документи і юридичні моменти для продажу квартири. Через такі недоліки більшість покупців не стане витрачати свій час на покупку вашої квартири.
Плануєте купити нове житло, але не вистачає коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе вибрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги за кредитними продуктами і пропонуємо кращі варіанти:
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас