Перша річниця глобальних принципів ООН з відповідального банкінгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перша річниця глобальних принципів ООН з відповідального банкінгу

Кредит&Депозит
52
Рівно рік тому, 22 вересня 2019 року, понад 130 банків у присутності Генерального секретаря ООН підписали першу в світі угоду для банківського сектору: Принципи ООН з відповідального банкінгу. Підписанти зобов’язуються узгодити свої бізнес-стратегії та практики з цілями сталого розвитку, визначеними в 2015 році Генеральною Асамблеєю ООН, та цілями Паризької кліматичної угоди.
За рік кількість підписантів зросла до майже 200 банків, які тепер спільно опікуються бізнесом понад 1,6 мільярда клієнтів у всьому світі та становлять близько 40% світових банківських активів.
УКРГАЗБАНК став першим українським представником глобальних принципів, який разом з іншими банками працює задля пошуку нових провідних практик та створення інструментів та процесів, що дозволять привести весь банківський сектор до сталого фінансування.
«Коли йдеться про майбутнє наших дітей, важливо, щоб усі банки, які прагнуть сталого розвитку, працювали в команді. Адже неможливо досягти такої амбіційної мети поодинці, оскільки вона вимагає спільних зусиль багатьох однодумців. УКРГАЗБАНК пишається тим, що є частиною цієї ініціативи, і сподівається, що інші українські банки також долучяться до цієї спільноти», – зазначив виконуючий обов’язки Голови Правління Андрій Кравець.
У своїй діяльності кожен учасник дотримується таких 6 принципів відповідального банкінгу:
  • Приведення у відповідність – відповідність стратегії банку до потреб людей та цілей суспільства, як це зазначено в Цілях сталого розвитку, Паризькій кліматичній угоді та відповідних національних та регіональних нормах.
  • Вплив та цілі – постійне збільшення свого позитивного впливу, зменшуючи при цьому негативний вплив на людину та довкілля, а також управління ризиками, спричиненими діяльністю фінустанови.
  • Клієнти – відповідальна співпраця з клієнтами, заохочення практики сталої діяльності та сприяння економічній діяльності для спільного процвітання нинішнього та майбутніх поколінь.
  • Зацікавлені сторони – активне та відповідальне провадження консультацій, участь та співпраця з зацікавленими сторонами для досягнення цілей суспільства.
  • Управління та культура – ефективне управління та культура відповідальної банківської діяльності.
  • Прозорість та підзвітність – періодично переглядати індивідуальну та колективну реалізацію цих Принципів, бути прозорими та відповідальними за свій позитивний та негативний вплив, а також за внесок у досягнення цілей суспільства.
Принципи відповідального банкінгу визначають роль і відповідальність банківської галузі у формуванні сталого майбутнього і приведення банківського сектора у відповідність з цілями ООН у сфері сталого розвитку та Паризькою кліматичною угодою 2015 року. Важливо, що вони також дозволяють Банку впровадити стійкість у всіх сферах своєї діяльності і визначити, де саме він може забезпечувати найбільший вплив та внесок у стійке майбутнє.
Довідково: Ініціатива ООН з охорони навколишнього середовища – це партнерство між ООН та світовим фінансовим сектором для мобілізації фінансів приватного сектору для сталого розвитку. Організація співпрацює з більш ніж 300 членами – банками, страховиками та інвесторами – та понад 100 допоміжними установами – для сприяння створенню сталого фінансового сектору, який обслуговує людей та планету, одночасно надаючи позитивні наслідки.
За матеріалами:
Укргазбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас