МЗС: Україна не отримувала від ЄС сигналу щодо перегляду безвізу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС: Україна не отримувала від ЄС сигналу щодо перегляду безвізу

Казна та Політика
236
Україна сьогодні не отримувала від представників Європейського Союзу на офіційному рівні інформації про перегляд безвізової політики. Про це в ексклюзивному інтерв’ю “Голосу Америки” повідомила перша заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова.
“Зараз є чітке розуміння і домашнє завдання для України на великому євроінтеграційному треку. Це пакет реформ, над яким ми працюємо щодня, включаючи боротьбу з корупцією та діяльність незалежних антикорупційних органів. Майже всі відомства держави залучені в цей трек”, – заявила вона.
Саме тому, переконана Джапарова, сьогодні немає підстав для можливого перегляду безвізу.
“Останні шість років ЄС чимало інвестував як в економіку, так і в систему верховенства права в Україні. Київ, у свою чергу, завжди прислухається до думки міжнародних партнерів. Україна не отримувала від представників Європейського Союзу на офіційному рівні інформацію про перегляд безвізової політики по відношенню до України. Певні заяви, які можуть лунати – це заяви політичних постатей”, – наводить цитату дипломата Міністерство.
Нагадаємо, Верховна Рада минулого тижня підтримала проєкт постанови №4104 про призначення представників Верховної Ради України до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.
Після цього міжнародні дипломати заявили, що комісія повинна розпочати прозорий процес, в основі якого – чеснота і заслуги кандидатів. Від цього залежатиме подальша підтримка ЄС і США.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас