Міжбанк: банки спробують "зловити хвилю" на зростанні долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: банки спробують "зловити хвилю" на зростанні долара

Валюта
1844
У понеділок Нацбанк двічі виходив на міжбанк: спочатку він продав $20 млн за ціною 28,21 гривень за долар, потім – ще близько $15-20 млн по 28,23 гривень за долар, але лише розохотив покупців, які були готові купити ще більше. Безперервне зростання цін на долар не залишає їм сумнівів, брати чи чекати, коли він подешевшає.
У вівторок попит на валюту посилиться: дивлячись, як дорожчає долар, до купівлі підключаться банки, які спробують зіграти на зростанні: вранці купити, щоб у другій половині дня продати дорожче. Крім того, можливий вихід з купівлями нерезидентів, які конвертуватимуть гривню від продаж ОВДП на вторинному ринку. Тому ми прогнозуємо обсяг операцій в межах до $260-280 млн при здійсненні до 550-600 угод.
Основними факторами, які вплинуть на поведінку учасників торгів сьогодні, будуть:
1) господарські операції клієнтів. Затягування з відшкодуванням ПДВ змушує експортерів продавати валютну виручку. Але дивлячись на зростання котирувань, більшість з них займе вичікувальну позицію і буде зволікати з продажем до останнього. Тільки зупинка зростання (наприклад, у разі виходу Нацбанку з черговою інтервенцією) зможе підштовхнути їх до більш активних дій.
2) аукціон Мінфіну України з розміщення ОВДП. Сьогодні чиновники пропонуватимуть до продажу гривневі ОВДП на 84, 371 і 875 днів. Інвестори очікують зростання прибутковості за гривневими цінними паперами, і якщо мінфінівці захочуть забезпечити результат, їм доведеться піти на це. Основними покупцями сьогоднішніх паперів будуть держбанки і великі місцеві фінустанови.
3) інтервенції Нацбанку. Після п’яти днів, під час яких Нацбанк продавав валюту, учасники торгів розраховують на його вихід і сьогодні. Ми прогнозуємо, що Нацбанк з’явиться на ринку і продаватиме долар не нижче рівнів 28,25-28,28 гривень.
Різке падіння євро на міжнародних ринках, що відбулося вчора, приверне сьогодні підвищену увагу спекулянтів, які явно захочуть зіграти на стрибках євро до гривні. На міжбанку очікуємо зростання попиту на євро.
На готівковому ринку обмінники продовжать орієнтуватися на курсовий тренд міжбанку, поведінку пари євро/долар на міжнародному ринку і на реальний попит і пропозицію на валюту в своєму регіоні. Спред по долару більшість власників обмінок встановлять в межах 15-20 копійок, по євро – до 25-30 копійок.
Курси міжбанку, за нашим прогнозом, на 22 вересня будуть в межах: долар – коридор 28,10-28,35 гривень, євро – коридор 32,95-33,35 гривень
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 28,23 / 28,25
Євро – 33,17 / 33,19
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас